Ta en potet, ta gjerne fire, ta åtte, ta.............

Potetsanking 1 - Klikk for stort bildePotetsanking 1 BIO 1 klassen ved Vardø videregående skole har vært opp på Vardøhus festning og høstet inn årets grønnsaker. Til  tross for en veldig kort sommer som har vært både hustrig og kald så er ikke resultatet så aller verst. - Se hvor store og flotte potene ble, sier Karine Nylund Nilsen, opprinnelig fra Båtsfjord, men går VG3 studiespesialisering i Vardø.

Faglærer Asgeir Stanghelle kan fortelle at alle grønnsakene ble plantet rundt St. Hans og at det derfor i år har vært en kort vekstperiode. Det har også vært veldig kaldt så i år har det ikke vært de aller beste forholdene å dyrke grønnsaker i arktisk klimasone. Likevel har klassen fått frem purreløk, rødbeter, reddiker og ikke minst poteter. Spesielt potetene har vokst seg store.

Etter at elevene har forsynt seg litt av poteter og grønnsaker, bare for å smake leveres resten til Restaurant og matfag avdelingen som skal bruke grønnsakene i undervisningen. Tverrfaglighet i praksis med andre ord.

Asgeir Stanghelle