Språk

 

MATUKA 2017

Matuka 2017 1 - Klikk for stort bildeMatuka 2017 1 Matuka 2017 som er i regi av Ungt entreprenørskap i Finnmark er gjennomført og vinneren ble i år Julie Synnøve Andersen (Nr. 4 fra venstre) fra Kirkenes Videregående skole. Hennes bedrift, Universal Foods UB klatret til slutt helt til topps og er dermed ett skritt nærmere en tur til Milano.

Universal Foods UB består egentlig av tre jenter fra Kirkenes videregående skole, men to av disse måtte melde forfall pga sykdom. En assistent ble derfor ordnet for Julie slik at hun kunne delta på egenhånd. Ida Johansen (nr. 3 fra venstre) går Restaurant og matfag VG1 på Vardø videregående skole og tok utfordring på strak arm. Konkurransen er krevende, men Julie, med hjelp fra Ida klarte seg meget bra.

Årets Matuke holdt et høyt nivå og det var ikke mye som skilte bedriftene. Likevel var juryen enstemmig i at Universal Foods UB ble vinneren. Publikum som hadde tatt veien til glasshuset fikk smake blant annet reinsdyr calzone, vårrull med kongekrabbe og karamell med multer. En masse godt tilbehør og gode sauser og dressinger var også på menyen.

Hvert år deltar det elever fra samarbeidsskolen i Milano. Dette preget også rettene som ble presentert. Hjemmelaget italiensk kjeks, Risotto og annet bakverk var også blandet inn med råvarer fra Finnmark.

Bilder fra Matuka kan du se på Vardø videregående skolens Facebook side.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Leif Arne Haughom
Avdelingsleder Sjømatsenteret/Opus
78 96 38 03