Språk

 

Privatisteksamen høsten 2017

DSC_7569.gif - Klikk for stort bilde

 Dersom du ønsker å avlegge privatisteksamen høsten  2017 må du ha meldt deg opp senest 15. september . En privatist er en som melder seg opp til eksamen uten å være elev i faget. Som privatist får du ikke standpunktkarakter i faget, men avlegger en eksamen for å dokumentere dine kunnskaper.

Oppmelding
Oppmelding gjøres på www.privatistweb.no Du må betale med bankkort ved oppmelding. Det betales kr. 1057,- pr. eksamen dersom du ikke har tidligere standpunktkarakter eller eksamenskarakter i faget. Du betaler kr. 2115,- pr. avlagt eksamen dersom du har tidligere karakter i faget. I fag hvor du avlegger to eksamener og får to karakterer på vitnemålet, f.eks. en karakter for skriftlige og en for muntlige prestasjoner i faget, så betales det to prøveavgifter. Vær oppmerksom på at innbetalt prøveavgift ikke blir tilbakebetalt om du trekker deg fra eksamen.

Oppmøte ved eksamen
Skriftlig eksamen begynner normalt kl. 09.00 eksamensdagen. Husk på å møte opp i god tid (30 minutter før) og ta med gyldig legitimasjon.

Muntlig privatisteksamen foregår normalt etter at den ordinære skoledagen er over. Datoer for de ulike muntlige eksamener fastsettes etter at oppmelding er gjort.

Hjelpemidler
For de fleste skriftlige fag er alle hjelpemidler unntatt kommunikasjon tillatt. Realfag har egne regler i forhold til hvilke hjelpemidler som er tillatt på del 1 av eksamen.

PC
Vardø videregående skole tillater foreløpig ikke bruk av privat pc på eksamen. Ta kontakt med skolen dersom du ønsker å låne en av våre pc'er på eksamensdagen.

Les mer om eksamen

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Halvdan B Madsen
Seniorrådgiver
78 96 38 08