Skal du ta privatisteksamen til våren. Da må du melde deg opp!

Eksamen - Klikk for stort bilde

Oppmelding til privatist eksamen gjøres på Privatistweb som er åpen fra 1. januar til 1.februar.

Oppmelding gjøres på: www.privatistweb.no

Prisen for privatisteksamen  er:

For lærlinger er privatisteksamen gratis, og for andre er kostandene per eksamen

kr 1 084,- for fag der du ikke har standpunkt og/eller eksamenskarakter,

kr 1 084,- for fag du ikke har bestått som elev eller privatist,

kr 2 170,- for fag du har bestått tidligere som elev eller privatist og vil forbedre karakteren.

Dersom du trekker deg fra eksamen får du ikke refundert kostnadene.

Du kan ikke melde deg opp til privatisteksamen i fag der du er elev.

Eksamensdatoer

Du finner eksamensdatoer på Utdanningsdirektorates sider. En privatist har selv ansvaret for å skaffe seg informasjon om oppmelding og eksamen.

Som privatist risikerer du å måtte reise til en annen skole for å få ta eksamen. Du må betale alle utgifter selv. Oppmeldingsfrist er midt i september for høsteksamen og 1. februar for våreksamen. (Planlegging av privatisteksamener må begynne lenge før oppmeldingsfristen.)

Alle privatister må betale eksamensavgift.

Særskilt tilrettelegging

Dersom du trenger særskilt tilrettelegging av eksamen, må du søke om dette til din oppmeldingsskole innen ​15. mars om våren eller 1. oktober om høsten.

Halvdan B Madsen
Seniorrådgiver