Språk

 

Finnmarksmester i IKT servicefag

Karl-Ivar Rødberg Granshagen - Klikk for stort bilde

Finnmarksmesterskapet i yrkesfag ble denne uka arrangert i Kirkenes. I klassen IKT- Servicefag var det 17 åringen Karl-Ivar Rødberg Grandshagen som stakk av med seieren. Han er i år elev ved Vardø videregående skole. Vi gratulerer.

Karl-Ivar er opprinnelig fra Alta, men går altså på IKT linja her i Vardø. Etter endt VG2 løp satser han på og få seg lærlingeplass. Han har allerede lagt inn søknad på VIGO. Vi regner med at  tittelen Finnmarksmester i IKT service fag styrker muligheten for en lærlingeplass til høsten.

Forholdsvis lett oppgave

Oppgave som ble løst var forholdsvis enkel forteller Karl-Ivar. Det ble bygget en PC fra grunnen av og den ble koblet opp mot ett nettverk og en skriver. Utfordringen ligger i dokumentasjonen som skal følge med. Her er det viktig å være presis, samtidig som man heller ikke overdriver og tar med unødvendig informasjon. Vi har forberedt oss godt før konkurransen. Uten disse forberedelsen hadde det ikke vært mulig forteller Karl-Ivar. Seieren var litt uventet. Karl-Ivar forteller at det var en del sterke utøvere fra IKT- klassen i Alta, men det ble altså en elev fra IKT-servicefag i Vardø som denne gangen nådde helt til topps

Hva skjer videre

Karl-Ivar er litt usikker på hva som skjer videre. Det skal arrangeres Arctic Skills i Torneo senere dette skoleåret, samt at det blir ett NM for yrkesfag i Oslo. Om jeg deltar på en eller begge av disse er foreløpig ikke avgjort.

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

78 96 38 48
Runar Kofoed
Adjunkt/mt
78 96 38 44